Garantie comerciala
Garantia comerciala este conform certificatului de garantie emis de catre producator, in functie de produs si reprezinta perioada in care consumatorul beneficiaza de reparatii gratuite din partea vanzatorului/producatorului.
Garantia de conformitate
Toate produsele beneficiaza, prin lege, de garantia de conformitate care reprezinta perioada legala de 2 ani in care consumatorului i se aduce produsul la conformitate in mod gratuit. Conformitatea se refera la caracteristicile produsului oferite consumatorului prin publicitatea aferenta facuta de vanzator/producator.
In cadrul termenului de garantie de conformitate producatorul repara, inlocuieste sau restituie contravaloarea produsului, conform LG449/2003, Art.11, Alineat 2. Perioada de timp stabilita de remediere a reparatiei nu poate depasi 15 zile calendaristice de la data la care cumparatorul a adus la cunostinta vanzatorului lipsa de conformitate a produsului.
Conform OG21/1992 vanzatorul este obligat sa-i furnizeze consumatorului: certificat de garantie (doar pentru produsele de folosinta indelungata).

Garantia devine nula sau inaplicabila daca produsul este:
– Incendiat, deteriorat, furat, decolorat in urma expunerii la soare, expus la o sursa puternica de caldura, vopsit, deteriorat in urma calamitatilor, rupt sau zgariat in urma lovirii sale, depozitat in conditii de umiditate , curatat cu substante neadecvate, depozitat sau folosit in conditii improprii sau din cauza defectelor survenite erorilor de montaj.
– Folosit in regim industrial, in locuri publice sau in scopuri profesionale fara acordul DYLAN IMPEX
– Modificat (gaurit, vopsit, lipit etc.)
– Defectat in urma nerespectarii de catre consumator a instructiunilor de utilizare, intretinere, montare, manipulare, transportului necorespunzator de catre client de la magazin la domiciliu.
Garantia nu acopera uzura normala a produsului, taieturile, zgarieturile sau orice alta deteriorare accidentala sau consecventa cauzata de impact sau de catre consumator.
Pentru a beneficia de garantie consumatorul este obligat sa prezinte documentul de plata (factura sau bon fiscal).